Undersökning: Ron Paul ignorerad av media

Enligt en undersökning av “Pew Research Center’s Project for Excellence in Journalism” är Ron Paul ignorerad av media. I deras s.k. “News Coverage Index” där man regelbundet går igenom 52 olika nyhetskanaler kommer Ron Paul sist av samtliga republikanska kandidater. Så här ser resultatet ut:

Ron Paul ignorerad av media

Till skillnad från i vanlig media får Ron Paul, som ende kandidat, mycket större genomslag på bloggar. Här är några kommentarer från undersökningen:

The blogosphere, it turns out, is proving a much rougher environment than the news media for candidates, including contenders associated with the Tea Party movement. But one candidate has emerged as the winner of the blog primary so far—Texas Congressman Ron Paul.

The same could be said of the narrative in the news media of Texas Congressman Ron Paul, who received the least coverage of any candidate overall (although from July on, Newt Gingrich received less coverage than Paul did). The difference with Paul is that he has received, by far, the most favorable coverage of any candidate in the blogosphere—48% positive and only 15% negative.

While almost all of the Republican candidates fared worse in blogs than they did in the coverage and commentary in news outlets, there were three exceptions. The conversation about Mitt Romney and Herman Cain in the blogosphere was similar in tone to their news coverage. And Ron Paul did markedly better in the blogosphere than in the press.

One factor in the broader media narrative is which candidates are vetted by reporters, beyond their public comments each day. While the quantitative aspect of this report cannot answer that, changes in tone and a more subjective look at coverage during those moments of shift offer some hint. The news media appeared to launch an examination of the records and resume of some candidates—notably Michele Bachmann and Rick Perry—after their rise in the polls, while largely sparing other candidates, such as Ron Paul and, so far, Herman Cain.

Notera att undersökningen gjordes innan Herman Cain blev het i media. Den är med andra ord lite missvisande för honom i dagsläget. Hans siffror är egentligen högre.

Om media hade rapporterat enligt Ron Pauls popularitet hade också hans opinionssiffror varit mycket högre vilket i sin tur hade gett ännu mer uppmärksamhet i media. Kommer vi någonsin få se en sådan positiv spiral för Ron Paul? Herman Cain lyckades med detta tack vare sin klatschiga “9-9-9 plan”, en plan som redan förkastats av de ekonomiska bedömare, inklusive upphovsmannen. Ron Paul lär aldrig genomföra ett liknande kommersiellt jippo utan får sätta sitt hopp till att tillräckligt många tänker lite längre. Att få så bra siffror trots en i det närmaste total media blackout är inget annat än fantastiskt!

Det här inlägget postades i Valet 2012 och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera