Ron Paul i topp enligt Bloomberg News poll

Enligt Bloomberg News senaste väljarundersökning i Iowa hamnar Ron Paul i topp tillsammans med 3 andra kandidater:

Herman Cain 20%
Ron Paul 19%
Mitt Romney 18%
Newt Gingrich 17%

Undersökningen genomfördes 10-12 november. Förutom att Paul är i topp finns några andra viktiga saker att notera. Enligt undersökningen är Ron Paul den kandidat som har stabilast stöd av sina väljare medan Cain är den som har svagast stöd. Det betyder att Ron Pauls väljare inte lämnar honom i första taget. Ron Pauls väljare är också de som enligt undersökningen har bäst kontakt med kampanjen, de är med andra ord mest aktiva och jobbar för att ännu fler skall förstå och rösta på Ron Paul. Mycket trevliga nyheter med andra ord!

Jag har tidigare gissat att Ron Paul kan nå 30% i Iowa, baserat på förra valets Iowa straw polls och påföljande valresultat. Når han det har han en mycket stor chans att vinna Iowa.

För er som inte känner till det, väljarna i Iowa är de väljare som är mest kunniga vid den här tidpunkten eftersom de röstar först. En vinst där kan bli mycket betydelsefull för resten av kampanjen.

Uppdatering 1

Jag missade en annan fantastisk detalj i denna undersökning:

There’s good news in the poll for Paul, 76, a Texas congressman who has attracted ardent supporters. Among likely caucus-goers who say their minds are made up, Paul leads with 32 percent, followed by Romney at 25 percent and Gingrich, a former House speaker, at 17 percent.

Det betyder att Ron Paul har klart störst stöd bland de som troligen kommer gå och rösta och redan har bestämt sig för vem de skall rösta på. Härligt härligt härligt!!!

Nyheten finns nu också på CNN: 4-way battle 7 weeks from caucuses

…och på National Journal: Ron Paul Emerges As Frontrunner in Iowa

Det här inlägget postades i Nyheter, Valet 2012 och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera