2012 – Krigslagar råder nu i USA

Sent på nyårsafton skrev Obama på NDAA. Att man väljer sent på kvällen på nyårsafton när de flesta har fullt upp med annat skvallrar om hur allvarlig denna lag är. Tidpunkten är inte en tillfällighet. Ron Paul är den enda av de republikanska kandidaterna som är emot NDAA. Han har protesterat och röstat emot medan media varit upptagen av att förtala honom för bland annat “fantasifulla konspirationsteorier” som numera är en verklighet. I korthet innebär NDAA bland annat att militär nu också kan gripa och spärra in amerikanska medborgare utan rättegång eller rätt till advokat. Hjälp till och sprid detta för jag är rädd att gammelmedia inte kommer göra det! Det är en oerhört allvarlig förändring.

Kommentarer till NDAA av Naomi Wolf

Länk till National Defence Appropriations Act

Kommentar till NDAA av Ron Paul:

Ron Paul: The NDAA Repeals More Rights

Media: SVT

Det här inlägget postades i Konstitutionen, Staten, Terrorism, Utrikespolitik, Wikileaks och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till 2012 – Krigslagar råder nu i USA

 1. Nisse skriver:

  Enligt Al Jazeera så ändrades lagen innan den undertecknades av Obama så att den inte gäller amerikanska medborgare eller personer med giltigt uppehållstillstånd i USA:
  http://www.aljazeera.com/news/americas/2012/01/20121133832240620.html

  Lagen är trots det mycket anmärkningsvärd och kontroversiell eftersom den tillåter att militären spärrar in folk på obestämd tid och utan rättegång om de misstänks för terrorism eller kopplingar till terrororganisationer.

  • billion skriver:

   Jag hoppas du har rätt men jag är inte så säker på det. Det är en smula rörigt och det är nog tyvärr meningen. Läs gärna detta:

   http://www.redstate.com/justinamash/2011/12/17/the-truth-about-the-new-detainee-policy/

   Och som du också skriver, även om lagen inte skulle vara tillämpbar på amerikaner så är den fruktansvärd.

  • billion skriver:

   Har kikat lite mer på detta nu. Obama har gjort ett skriftligt uttalande där han säger att han inte kommer tolka lagen så att den kan tillämpas på amerikanska medborgare. Som alla förstår är ett skriftligt uttalande från Obama inte detsamma som lag. En ny administration eller ett brutet löfte är det enda som krävs för att lagen skall tillämpas även på amerikaner.

   Obamas uttalande bekräftar dessutom att lagen är tillämpbar på amerikaner. Annars hade han inte behövt göra ett uttalande.

   Lagen är antagen och skadan är skedd. Den kommer användas mot amerikaner när man anser att det är nödvändigt.

 2. Pingback: Judge Napolitano angående Iowa och Obama | Ron Paul

 3. Pingback: Ron Paul vann demokraternas primärval i New Hampshire | Ron Paul

 4. Pingback: Anti-SOPA, PIPA, NDAA blackout imorgon | Ron Paul

 5. Pingback: Ron Pauls tal i kongressen om NDAA | Ron Paul

 6. Pingback: Är du också terrorist? | Ron Paul

 7. Pingback: CISPA passerade kongressen | Anyheter.se

Kommentera