Ron Paul FLIX Show – Vinster i Maine och Nevada!

Israel Anderson redovisar resultaten från helgens vinster i Maine and Nevada:

Det här inlägget postades i Valet 2012 och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Ron Paul FLIX Show – Vinster i Maine och Nevada!

 1. Edvin skriver:

  Nu börjar det ramla in delegater på GOP Unbounds prognoser.
  Paul har ökat med 46 delegater det senaste dygnet!
  Nuvarande fördelning:
  Romney: 751
  Paul: 401
  Santorum: 221
  Gingrich: 132

 2. Dan skriver:

  Citat från Mats Larsson, blogg Expressen

  “Men vänta, höll inte Nevada sina valmöten i februari redan och vann inte Mitt Romney? Det stämmer bra. Romney fick en majoritet av rösterna och ska ha en majoritet av delegaterna. I praktiken kommer därför inte Ron Pauls seger i helgen att betyda så mycket. Delegaterna är enligt partireglerna bundna att rösta på vinnaren i en första valomgång på konventet och fler valomgångar lär det inte bli.”

  Hur stämmer det påståendet eg? Vet du mer Billion?

  Länk till blogginlägget: http://bloggar.expressen.se/matslarsson/2012/05/ron-pauls-segrar/

  • Fri Sör skriver:

   Och vad händer om delegaterna som är “bundna” ändå röstar på Ron Paul? Ska de sparkas ut och bytas ut mot ersättare, varav många OCKSÅ kommer att rösta på Ron Paul fast de är “bundna”? Vilken skandal det skulle bli i Tampa! Det är republikanernas i särklass mest mediabevakade händelse en gång vart fjärde år. Delegater sparkas ut för att de inte röstar på Romney, det var så han nominerades till presidentkandidat, jaha. Oavsett reglerna (som inte alls är så entydiga) så skulle det skada Romney svårt att inte ha en majoritet av delegater i sitt eget parti som vill ha honom som sin kandidat. Om hans kampanj inte ens klarar av att mobilisera kandidater som motsvarar hans primary-resultat, hur ska den kampanjen då kunna möta Obamas ångvält? Om Romney vill ta fajten mot Ron Paul så får han göra det på egen risk. Eller så kanske han vill förhandla om saken?

  • Lundabo58 skriver:

   Expressen har nog noll koll på detta, för dom kan vad jag förstått även avstå att rösta i 1:a omgången, det har tydligen hänt förr.

   Hittade dessutom denna mycket intressanta grej på “Reality check”: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=anWsU93fFsk

  • Bumbuli skriver:

   Jag är inte Billion men jag svarar ändå 😉

   Expressen briljerar åter igen med sig ignorans. Antalet delegater speglas inte alls i antalet röster. De som vill anmäla sig som delegater är de som efter omröstningen stannar kvar för delegatprocessen. Ron Paul har gjort det till sin strategi att nästan strunta i “popularitetsomröstningen”, för att istället helhjärtat satsa på delegaterna. Han har inte samma budget som Mitt Romney, som har råd att visas upp överallt och målas upp som den ultimata kandidaten för republikanerna. Ron Paul satsar istället på en mycket stark gräsrotsrörelse som ihärdigt stannar kvar efter omröstningarna och anmäler sig som delegater. Det innebär att de som tror att omröstningarna i sig spelar resultaten misstar sig. Det är som två separata system helt enkelt. Ärligt talat är valsystemet i USA väldigt bizarrt.

   Att själva omröstningarna i sig är riggade är ju heller ingen nyhet. Jag tror att eftersom Mitt Romney är så otroligt icke-tilltalande som presidentkandidat, har de inget annat val än att rigga omröstningen. Det finns helt enkelt ingen ärlig metod att slå Ron Paul med, eftersom hans delegatstrategi nu ger mycket positiva resultat.

 3. HCA skriver:

  Jaha… Hur ska man tolka Aftonslasken nu då?
  Rubrik på förstasidan: “Ron Paul ger upp kampen”
  Bloggrubriken är sen: “Ron Paul kastar in handduken – avbryter primärvalskampanjen”
  http://bloggar.aftonbladet.se/proffstyckarna/2012/05/14/ron-paul-kastar-in-handduken-avbryter-primarvalskampanjen/

  Eftersom valet i USA inte är en lätt sak att få grepp om med delegater åt alla möjliga håll, där vissa är superdelegater osv osv, så vore det kanon med en bättre “analys” än vad Manuel Ferrer kommer dragandes med..

 4. Fri Sör skriver:

  Var är Mr.Bullion? Sitter han på sin markbit i Alaska och planterar potatisar? Vi behöver ju lite tolkning av Ron Paul läget hära ju! Mer förvirrat än vanligt nu.

  • CATS skriver:

   Bullion? Var det inte Billion? Och var är Månsion?

  • billion skriver:

   Inga potatisar i Alaska, pilgrimsresa i Israel. 🙂

   Såg Dr. Pauls email och nog ser det ut som en liten kapitulation som han tvingas göra pga. av att han inte får in tillräckligt med pengar. Det allra bästa hade naturligtvis varit om han kunnat blåsa på för fullt på alla sätt. Nu lägger han pengarna där de gör mest nytta. Allt kan fortfarande hända.

 5. Dan skriver:

  Nej han slutar inte! Han byter bara strategi. Dvs han ger upp den del av kampanjen där han går ut talar till allmänheten i primärstaterna för att istället satsa på state conventions och vinna de delegaterna! Se här: http://www.ronpaul2012.com/2012/05/14/ron-paul-has-not-suspended-his-campaign/

  Det är bara MSM som basunerar ut dessa lögner! Gå INTE på dem!

Kommentera